CHAPTER. 4
Τοποθεσία
Ελαφονήσι
Το Ελαφονήσι είναι νησί το οποίο βρίσκεται κοντά στο νοτιοδυτικό άκρο του Μεσογειακού νησιού της Κρήτης, του οποίου και υπάγεται διοικητικά, εντός της περιφερειακής ενότητας των
Χανίων. Όταν ο καιρός είναι καλός, είναι δυνατό να διασχίσει κανείς περπατώντας τα ρηχά νερά που το χωρίζουν από την ηπειρωτική Κρήτη. Το νησί είναι ένα προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο.
Πέρισσότερα
Λιγότερα
Σεϊτάν Λιμάνια
Η παραλία του Στεφάνου Σεϊτάν ή παραλία Σεϊτάν Λιμάνια στα Χανιά της Κρήτης είναι ένας από τους τρεις όρμους που δημιουργεί ή θάλασσα στην περιοχή του Ακρωτηρίου. Η ονομασία είναι τουρκικής προέλευσης, από την περίοδο της Τουρκοκρατίας στο νησί και σημαίνει διαβολικός (Διαβολικά/Καταραμένα Λιμάνια). Ο χαρακτηρισμός αυτός οφείλεται στην επικινδυνότητα των κυματισμών
στην περιοχή. Η τοποθεσία αναφέρεται και ως Άγιος Ραφαήλ, από την εκκλησία που εντοπίζεται στο σημείο που αρχίζει το φαράγγι, καθώς και ως Άγιος Σπυρίδωνας από το παλιό εκκλησάκι που είναι χτισμένο εκεί μέσα στο βράχο. Η παραλία έχει χαλίκι και άμμο και λόγω του δύσβατου σημείου στο οποίο βρίσκεται, τα τελευταία μόλις χρόνια έχει γίνει ευρέως γνωστός και δημοφιλής προορισμός.
Πέρισσότερα
Λιγότερα
Μπάλος
Υπάρχει μια λιμνοθάλασσα, που ονομάζεται λιμνοθάλασσα Μπάλου, ανάμεσα στο νησί και την ακτή της Κρήτης. Υπάρχει ένα νησάκι που αποτελεί μέρος ενός ακρωτηρίου, μέσω της λιμνοθάλασσας, που
ονομάζεται Cape Tigani (που σημαίνει "τηγάνι" στα ελληνικά). Βόρεια του Μπάλου, στο ακρωτήρι Κορύκων, βρίσκονται τα ερείπια της μικρής αρχαίας ρωμαϊκής πόλης των Αγνίων, με ναό του θεού Απόλλωνα.
Πέρισσότερα
Λιγότερα
Άγιοι Απόστολοι
Οι δύο παραλίες των Αγίων Αποστόλων βρίσκονται 3 χλμ δυτικά των Χανίων, σε μια ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή. Ο πρώτος κόλπος στα δυτικά, συνορεύει με την παραλία του Γλάρου. Είναι μια πανέμορφη αμμουδερή παραλία, με όλες τις ανέσεις κοντά και με εύκολη πρόσβαση. Δυτικά της
παραλίας σχηματίζεται μια μικρή χερσόνησος, η οποία την προστατεύει από τους ανέμους, και τη χωρίζει από την παραλία του Γλάρου. Πάνω στη χερσόνησο υπάρχει ένα όμορφο άλσος, που είναι ιδανικό για περίπατο, αλλά και το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων από όπου παίρνει το όνομα της όλη η περιοχή.
Πέρισσότερα
Λιγότερα
Παραλία Αγίας Μαρίνας
Το παραθαλάσσιο χωριό της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται μόλις 9 χλμ δυτικά των Χανίων κι απέναντι από το νησάκι των Αγίων Θεοδώρων. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα της Κρήτης, καθώς και όλα τα είδη τουριστικών υποδομών. Το όνομα της περιοχής προέρχεται από την ομώνυμη εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Η παραλία της Αγίας Μαρίνας είναι όμορφη, με υπέροχη
ξανθιά άμμο και καθαρά νερά. Η δυτική πλευρά της, κοντά στο λιμανάκι του Πλατανιά είναι διάσπαρτη με μικρές τεχνητές αποβάθρες για να συγκρατούν την άμμο και την ένταση του κύματος. Στα ανατολικά η παραλία γίνεται ενιαία και η αμμουδιά εκτείνεται ως το Σταλό. Σε όλο το μήκος της, θα βρείτε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρονται σε μια καλά οργανωμένη παραλία.
Πέρισσότερα
Λιγότερα
Παραλία Πλατανιά
Το παραθαλάσσιο χωριό Πλατανιάς βρίσκεται 11 χλμ δυτικά των Χανίων και έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ τουριστικά. Το παλιό χωριό είναι κτισμένο πάνω σε ένα λόφο, με φανταστική θέα στη θάλασσα. Η παραλία του Πλατανιά ξεκινάει
στα δυτικά από τον ποταμό Κερίτη και εκτείνεται ανατολικά ως την Αγία Μαρίνα. Εναι μια υπέροχη τεράστια αμμουδιά. Εδώ θα βρείτε ό,τι προσφέρει μια καλά οργανωμένη παραλία, όπως μπάρ, ομπρέλες, ντους, καντίνα, θαλάσσια σπορ κλπ.
Πέρισσότερα
Λιγότερα
Ελαφονήσι
Πέρισσότερα
Το Ελαφονήσι είναι νησί το οποίο βρίσκεται κοντά στο νοτιοδυτικό άκρο του Μεσογειακού νησιού της Κρήτης, του οποίου και υπάγεται διοικητικά, εντός της περιφερειακής ενότητας των Χανίων. Όταν ο καιρός είναι καλός, είναι δυνατό να διασχίσει κανείς περπατώντας τα ρηχά νερά που το χωρίζουν από την ηπειρωτική Κρήτη. Το νησί είναι ένα προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο.
Σεϊτάν Λιμάνια
Πέρισσότερα
Η παραλία του Στεφάνου Σεϊτάν ή παραλία Σεϊτάν Λιμάνια στα Χανιά της Κρήτης είναι ένας από τους τρεις όρμους που δημιουργεί ή θάλασσα στην περιοχή του Ακρωτηρίου. Η ονομασία είναι τουρκικής προέλευσης, από την περίοδο της Τουρκοκρατίας στο νησί και σημαίνει διαβολικός (Διαβολικά/Καταραμένα Λιμάνια). Ο χαρακτηρισμός αυτός οφείλεται στην επικινδυνότητα των κυματισμών στην περιοχή. Η τοποθεσία αναφέρεται και ως Άγιος Ραφαήλ, από την εκκλησία που εντοπίζεται στο σημείο που αρχίζει το φαράγγι, καθώς και ως Άγιος Σπυρίδωνας από το παλιό εκκλησάκι που είναι χτισμένο εκεί μέσα στο βράχο. Η παραλία έχει χαλίκι και άμμο και λόγω του δύσβατου σημείου στο οποίο βρίσκεται, τα τελευταία μόλις χρόνια έχει γίνει ευρέως γνωστός και δημοφιλής προορισμός.
Μπάλος
Πέρισσότερα
Υπάρχει μια λιμνοθάλασσα, που ονομάζεται λιμνοθάλασσα Μπάλου, ανάμεσα στο νησί και την ακτή της Κρήτης. Υπάρχει ένα νησάκι που αποτελεί μέρος ενός ακρωτηρίου, μέσω της λιμνοθάλασσας, που ονομάζεται Cape Tigani (που σημαίνει "τηγάνι" στα ελληνικά). Βόρεια του Μπάλου, στο ακρωτήρι Κορύκων, βρίσκονται τα ερείπια της μικρής αρχαίας ρωμαϊκής πόλης των Αγνίων, με ναό του θεού Απόλλωνα.
Άγιοι Απόστολοι
Πέρισσότερα
Οι δύο παραλίες των Αγίων Αποστόλων βρίσκονται 3 χλμ δυτικά των Χανίων, σε μια ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή. Ο πρώτος κόλπος στα δυτικά, συνορεύει με την παραλία του Γλάρου. Είναι μια πανέμορφη αμμουδερή παραλία, με όλες τις ανέσεις κοντά και με εύκολη πρόσβαση. Δυτικά της παραλίας σχηματίζεται μια μικρή χερσόνησος, η οποία την προστατεύει από τους ανέμους, και τη χωρίζει από την παραλία του Γλάρου. Πάνω στη χερσόνησο υπάρχει ένα όμορφο άλσος, που είναι ιδανικό για περίπατο, αλλά και το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων από όπου παίρνει το όνομα της όλη η περιοχή.
Παραλία Αγίας Μαρίνας
Πέρισσότερα
Το παραθαλάσσιο χωριό της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται μόλις 9 χλμ δυτικά των Χανίων κι απέναντι από το νησάκι των Αγίων Θεοδώρων. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα της Κρήτης, καθώς και όλα τα είδη τουριστικών υποδομών. Το όνομα της περιοχής προέρχεται από την ομώνυμη εκκλησία της Αγίας Μαρίνας.
Η παραλία της Αγίας Μαρίνας είναι όμορφη, με υπέροχη ξανθιά άμμο και καθαρά νερά. Η δυτική πλευρά της, κοντά στο λιμανάκι του Πλατανιά είναι διάσπαρτη με μικρές τεχνητές αποβάθρες για να συγκρατούν την άμμο και την ένταση του κύματος. Στα ανατολικά η παραλία γίνεται ενιαία και η αμμουδιά εκτείνεται ως το Σταλό. Σε όλο το μήκος της, θα βρείτε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρονται σε μια καλά οργανωμένη παραλία.
Παραλία Πλατανιά
Πέρισσότερα
Το παραθαλάσσιο χωριό Πλατανιάς βρίσκεται 11 χλμ δυτικά των Χανίων και έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ τουριστικά. Το παλιό χωριό είναι κτισμένο πάνω σε ένα λόφο, με φανταστική θέα στη θάλασσα.

Η παραλία του Πλατανιά ξεκινάει στα δυτικά από τον ποταμό Κερίτη και εκτείνεται ανατολικά ως την Αγία Μαρίνα. Εναι μια υπέροχη τεράστια αμμουδιά. Εδώ θα βρείτε ό,τι προσφέρει μια καλά οργανωμένη παραλία, όπως μπάρ, ομπρέλες, ντους, καντίνα, θαλάσσια σπορ κλπ.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ. 6
Επικοινωνήστε
Logo
Επικοινωνία
Στάλος
Χανιά, Κρήτη, Ελλάδα
T. +30 2821 060633
Βρείτε μας στο χάρτη
Πάνω